ایجاد تغییرات در محتوا و ساختار وب سایت ها منجر به ارتقا رتبه در نتایج صفحات موتورهای جستجو (SERP )شده است . عملکرد موتور های جستجو در زمینه سئو برای کاربران و همچنین امتیاز صفحات مثمر ثمر واقع می گردد . به منظور نتیجه ای دقیق تر میبایست از URL هایی استفاده کنیم که به جای رشته ای از حروف و اعداد ، از کلمات کلیدی در ان استفاده شده باشد .
هنگامی که شما مطالعه این جمله را به اتمام برسانید ، بیش از ۱۰۰۰۰۰ عبارت در گوگل جستجو شده است . از آنجا که اکثر فعالیت های اینترنتی با یک جستجو آغاز شده است ، این نتایج بسیار مهم هستند . سئو نتایج مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار می دهد .
سئو چیست؟
سئو (SEO)مخفف عبارت Search Engine Optimization بهینه سازی موتور جستجو می باشد و در جهت ارتقا رتبه صفحه شما در گوگل و سایر موتور های جستجو به منظور افزایش بازدید از وبسایت شما ، کمک شایانی می کند . شما می توانید صفحه خود را مطابق الگوریتمی که توسط گوگل پیروی میشود و به طور مداوم با پیشرفت تکنولوژی در حال تغییر است ، برنامه ریزی کنید . امروزه به منظور کسب رتبه ای بالا در SERP در ابتدا می بایست اطمینان حاصل کنید که محتوای صفحه شما کاربردی و آموزنده باشد . پیش از این گوگل سایت هایی را برتر می دانست که از کلمات کلیدی به میزان بیشتری استفاده کرده باشند . این بدان معناست که گاهی اوقات حتی سایت هایی با کیفیت بالا ، به دلیل در نظر نداشتن این ویژگی اصلا بازدید چشمگیری نداشتند . امروزه اولویت گوگل تغییر کرده است و این مورد برای افرادی که وبسایتی را مدیریت میکنند ، خبر خوبی محسوب می شود . به این منظور ابتدا می بایست از نحوه عملکرد موتور های جستجو اطلاع داشته باشید . در این مقاله ما به بررسی سایت گوگل پرداخته ایم زیرا از بیشترین محبوبیت درجهان برخوردار است .
عملکرد گوگل چگونه است؟
هنگامی که عبارتی را در گوگل جستجو می کنید ، الگوریتم گوگل سایت هایی که با عبارت شما ارتباط دارند را بررسی و بر حسب میزان اهمیت در اختیار شما قرار می دهد.
خزنده
گوگل پیوسته در جستجوی صفحات جدید و یا به روز شده می باشد . این مسیولیت بر عهده برنامه هایی موسوم به خزنده وب است که لینک های موجود در سراسر گوگل را بررسی کرده و به گوگل گزارش می کند .
نمایه سازی
هنگامی که خزندگان اطلاعات را به گوگل گزارش می کنند ، مجموعه ای از سرورهای داخلی تمام صفحات را جهت آگاهی از موضوع و پیام اصلی بررسی می کنند . گوگل از این اطلاعات جهت رتبه بندی سایت ها استفاده می کند .
به منظور اینکه خزندگان وب کلمات کلیدی سایت شما را دریابند می بایست به این نکات توجه نمایید:
- نسبت به درج عناوین هر صفحه به طور مختصر و کارآمد اقدام نمایید
- عناوین موضوعات گوناگونی که نیازمند عنوانی جداگانه هستند را درج نمایید
- به منظور کمک به گوگل در پردازش اطلاعات مربوط به تصاویر و ویدئوها ، اطلاعات مربوط به آن و یا متنی که در آن قرار دارد را درج کنید
به خاطر داشته باشید که هرچه اطلاعات واضح تر باشد ، روند نمایه سازی دقیق تر خواهد بود .
رتبه بندی
هنگامی که عبارتی را جستجو می کنید ، گوگل با توجه به این موارد نتایج را در اختیار شما قرار خواهد داد:
- کلماتی که در جستجوی عبارت به کار می برید
- مکان دقیق کاربر
- قدمت هر صفحه
- میزان تخصصی که در ساخت صفحه به کار رفته است
به روز بودن صفحات و همچنین طراحی و محتوای متن در جهت رفاه کاربران چالشی دائمی از جانب سئو می باشد .
چه عواملی در افزایش رتبه شما موثر است ؟
از دهه ۱۹۹۰ میلادی تا کنون ، موتورهای جستجوگر جهت تعیین اینکه کدام سایت در صفحه نتایج در جایگاه بالاتری قرار گیرد ، الگوریتم های متفاوتی ارائه داده اند . اولویت این الگوریتم ها تا کنون تغییرات زیادی داشته است . پس از گذر از روزهایی که تنها اولویت گوگل تعداد کلمات کلیدی بوده است ، گوگل همواره به منظور یافتن روشی برای تعیین میزان کارآمدی سایت ها در تلاش است . هر چند ماه اطلاعات به دست آمده در این زمینه به منظور یافتن بهترین روش ، به روز رسانی می شود . همچنان کلمات کلیدی یکی از اولویت های گوگل محسوب می شود اما کیفیت مطالب از اهمیت بیشتری برخوردار است .
گوگل این فاکتور ها را مورد بررسی قرار می دهد :
- میزان ارتباط سایت ها با عبارت جستجوشده
- میزان تخصصی بودن و معتبر بودن منابع
- دسترسی به سایت
- سازگاری میان مرورگرها
- سرعت بارگیری صفحات
برخی از این عوامل به سئوی داخلی و برخی دیگر به سئوی خارجی سایت مربوط می باشند . سئوی داخلی و خارجی سایت هر دو در افزایش رتبه موثر خواهند بود .
سئوی داخلی و خارجی
سئوی داخلی مطالبی را در بر میگیرد که برای کاربران قابل مشاهده باشد که شامل موارد ذیل می باشد:
- عناوین
- داده های
- ساختار URL
- سرعت بارگیری
- اینفوگرافیک
- قابلیت کپی مطالب
- فیلم ها
- بازدید محصولات
- محتوای سایت
میزان دقت و کارایی عناصر تشکیل دهنده سئوی داخلی ، موجب افزایش رتبه شما می شود.
سئوی خارجی نیز در افزایش رتبه شما موثر است اما بهبود عملکرد در این زمینه دشوار است زیرا سئوی خارجی سایت های دیگر را دربر می گیرد که شامل موارد زیر است :
- سایت ها و مقاله هایی که محتوای آن با سایت شما مرتبط می باشد
- سایت هایی که صوت، تصاویر و ویدئوهایی مربوط با محتوای سایت شما به اشتراک می گذارند
- میزان بازدید از محصولات و شرکت
شما میتوانیدجهت بهبود سئوی خارجی ، اطلاعات شرکت خود را برای سایت هایی نظیرYelp و صفحات زرد ارسال کنید . همچنین می توانید مشریان را به امتیاز دهی ترغیب کنید .
بک لینک ها یکی دیگر از موارد سئوی خارجی هستند . توسط این ویژگی شما می توانید کاربران را به صفحه خود هدایت کنید . هرچه تعداد آن ها بیشتر باشد ، افزایش رتبه شما بیشتر خواهد بود . درگذشته صاحبان سایت به امید دریافت رتبه ها بالا ، اقدام به خرید بک لینک ها می کردند . اما امروزه ، هر پیوندی که قصد ایجاد اختلال در رتبه بندی سایت را داشته باشد ، به عنوان نقض دستورالعمل های گوگل در نظر گرفته می شود و تأثیر منفی بر رتبه سایت شما در نتایج جستجو را درپی خوهد داشت . امروزه ، کیفیت بک لینک ها از اهمیت بیشتری برخوردار است . هر پیوند در صفحه می بایست کاربران را به سمت مطلب به خصوصی هدایت کند. شما می توانید در جهت افزایش تعداد بک لینک تلاش کنید اما باید توجه داشته باشید که قوانین می بایست به طور کامل رعایت شوند .
به این راهکار ها توجه کنید:
- قرار دادن پست های موقت در سایت های معتبر
- ایجاد اینفوگرافیک های اشتراکی
- تولید محتوای تاثیر گذار و مطابق ترند های روز دنیا
- قرار دادن پست های چند رسانه ای در سایت هایی نظیر Vimeo ، YouTube ، SoundCloud و Flickr
هدف نهایی شما افزایش شهرت در تخصص شماست . هنگامی که محتوایی را به اشتراک می گذارید ، کاربران آن را مشاهده میکنند و این مسئله موجب افزایش کیفی بک لینک ها میشود.
بر نیاز های کاربران متمرکز شوید
اکنون که با سئو آشنا شده اید ، می توانید تدابیری جهت بهبود رتبه و افزایش بازدید سایت خود بیاندیشد . هرچه جنبه های فنی سایت را بهبود بخشید ، شاهد نتایج بهتری خواهید بود.